The Little Box

Witbier 

Magic Road står bag denne witbier, der er brygget i samarbejde med Browar Veles, der også er fra Polen.

Witbier er en belgisk hvedeøl, der traditionelt er mere krydret end eksempelvis de tyske og de amerikanske hvedeøl. Denne er meget tro mod de belgiske traditioner, da den er smagt til med appelsinskal og koriander.

 

Oyabun

Her er vi uden tvivl ude i den eksperimenterende afdeling fra Pulfer Brewery. Dette er nemlig en pastry Hefeweizen, der er tilsat Banan, chokolade og vanilje.

Hefeweizen har typisk en naturlig aroma fra gæringsprocessen, der kan minde om banan, og dette er altså forstærket i denne øl, da det også er tilsat til øllet.

 

Is this Bitterness?

Jah, det er jo så spørgsmålet... Det er ikke første gang, at Magic Road laver en øl hvor titlen i sig selv er et spørsmål, og det synes jeg egentlig er meget sjovt.

I dette tilfælde stiller de spørgsmålet, da West Coast IPA er kendt for en markant bitterhed, men denne version er ikke, efter min mening, særligt bitter. Jeg tror derfor, man skal se denne West Coast IPA, som en fortolkning af genren, der er tættere på en moderne West Coast, hvor der er mere fokus på at kombinere den sprøde smag fra en klassisk West Coast IPA med de nye humleteknikker der især bruges til New England IPA, hvor aromaerne fra humlen er i fokus frem for bitterhed.  

 

Cybeerpunk

Det er sjældent, at der er en Triple IPA med i The Little Box, og når det skal være, så er jeg glad for, at det er Pulfer Brewery, der står bag, for den er virkelig blevet god!

Det er en intens og fyldig IPA med en masse kraft fra humlerne Citra, Rakau og Nelson Sauvin.

Det er en tropisk humle-bombe, med smag af citrusfrugt, mango, stikkelsbær og hvide druer.

 

Prøvestensporter 

Bryggeriet der har brygget denne porter eksisterer desværre ikke længere. Det er det Amagerbaserede bryggeri, Caleidoscope Brewing Company, der var nødt til at lukke produktionen for nyligt. 

Heldigvis er deres Prøvestensporter fortsat fremragende, og det synes jeg ikke, I skulle snydes for.

Der er tale om en baltisk porter, hvilket er en undergæret øl modsat eksempelvis den engelske porter, der er overgæret. 

Den baltiske porter er kendetegnet ved at have en meget ren smag af mørkristet malt. Du finder derfor også meget smag af kaffe og mørk chokolade i denne porter, der i øvrigt er inspireret af Limfjordsporteren.

 

Asterion

Den sidste øl i denne måneds kasse er en form for jubilæumsøl fra Pulfer Brewery, da det er deres øl nr. 100.
Her er der tale om en New England IPA med en masse aroma af ananas, tropisk frugt og citrusfrugter.

Rigtig god fornøjelse!

Har du lyst til at være med i Facebook gruppen med en masse af de andre abonnenter?

Følg linket:

https://www.facebook.com/groups/947638553687275/