Runes Beer Club
I denne måned indeholder dit abonnement:
Halte
Her i oktober er det første gang, at jeg har øl fra Sacrilège med i mine abonnementer, og vi starter med denne Grisette.
Den har lagret på foeder, hvor den er tørhumlet med Hallertau Tradition, der bl.a. har noter af græs og nektarin.
Det er en let syrlig øl, der, udover at være fermenteret med saisongær, også er gæret med bryggeriets egenudviklede kultur, der består af traditionel bryggergær, vildgær og kultiverede bakterier, der tilsamme giver en helt unik smag.
Grisette er en øltype, der stammer fra området omkring den Belgiske-Franske grænse, hvor der har været stor minedrift, og stilarten betragtes også som en øl, der kommer fra minearbejderne.
Grisette kan tilmed oversættes til "little grey one", der skulle referere til farven på den stentype de arbejdede i.
Little Green Man
Næste øl er en “heavily fruited sour” fra Pulfer med mango, passionsfrugt, papaya, ananas, kokos og blå spirulina.
Spirulina er en blå alge, som er blevet meget populær, da den af mange er betragtet som en superfood.
I kombination med frugterne, der er i denne sour, bliver selve øllet altså grønt, hvilket også er det, der bliver henvist til i navnet 😉
Husk at opbevare køligt, og ryst en smule før du åbner den.
Get Set
Her får du en super frisk west coast IPA fra Dry & Bitter. Man må sige, at det er et af de bryggerier i Danmark, der kender deres west coast allerbedst. Denne er meget tro mod stilarten med en god kombination af græssede- og citrusnoter, samt en let og crisp mundfølelse fra maltprofilen, der udelukkende består af byg.
The Tearing of Souls
Bryggeriet, der står bag denne Double IPA, er Sudden Death, der holder til i Lübeck. Det er efter deres egen mening den bedste Double IPA, de har brygget i år… indtil videre. Det lover jo ret godt, når man ved hvad de normalt er garant for at levere!
Den er triple dry-hopped med en kombination af citra og superdelic. Det gør IPA’en særligt intens i aroma, samtidig med at bitterheden holdes lav. Det skyldes, at når man tørhumler tilsætter man humlen, når øllet er nede i temperatur, hvilket gør, at der ikke trækkes bitterstoffer ud af den.
Festbier
Ja, det er jo efterhånden blevet oktober, så derfor skulle der selvfølgelig også en festbier med i denne måneds kasse - denne er fra Ebeltoft Gårdbryggeri.
Festbier er traditionelt set en Märzen, hvilket er en lagerøl med en gylden farve og en balanceret maltet karakter.
Cocoa Wonderland
Thornbridge har lavet denne fyldige og robuste porter, der har en tydelig smag af mokka og chokolade fra malten. Dette er i god balance med en tilføjelse af mørk chokolade til modningsprocessen, som gør denne porter rig og dekadent i smagen.
Five Candles
Denne Pale Ale med Amarillo, Cascade, Crystal og Willamette er brygget for at fejre bryggeriet, Left Handed Giants, 5-års fødselsdag.
Bryggeriet fra Bristol har brugt 60% hvedemalt og en stor portion tørhumle, for at give en forfriskende og ren smag af citrus, harpiks samt en sprød bitterhed.
Har du connoisseur club får du yderligere følgende øl:
Vanilla Fudge
Du skal da også lige have Magic Roads nyeste pastry stout med i kassen. Denne er med vanilje-fudge, så jeg tænker, at den vil gå rent hjem hos de fleste af jer, der er til pastry stout generelt.
Man kan hurtigt komme til at glemme, at den holder en del procenter, så jeg vil anbefale at du deler den med en voksen, hvis ikke du er trænet i at drikke stout 😉
D:8 - Modern Brown Ale
Nu er det blevet tid til, at I skal prøve en af de lidt mørkere øl fra BLAS, hvorfra det var en New Zealand IPA i september.
Du får den maltede smag, du forventer i en brown ale kombineret med et moderne twist fra humlen, Mandarina Bavaria, der giver øllet nogle diskrete noter af mandarin og citrusfrugt.
Pêche
Her får du endnu en øl fra Sacrilège. Pêche er et blend mellem forskellige fadlagrede wild ales, der har trukket med friske ferskner. Her er det den vilde gær på frugterne, der bruges til selve fermenteringen af øllet. Det giver en øl, der er rig på syrlighed og med en tydelig smag af fersken.
Hvis du skal nyde den til noget mad, vil fisk ikke være et dårligt bud. Ellers fungerer det også godt til ost.
Rigtig god fornøjelse!
Har du lyst til at være med i Facebook gruppen med en masse af de andre abonnenter?
Følg linket:
https://www.facebook.com/groups/947638553687275/
Vil du se øllene fra september?
Hoppy Morphosis
Vi starter ud med en rigtig lækker tjekkisk pilsner fra Pulfer. Den er humlet med en kombination af de nyudviklede tjekkiske humler Saturn og Kazbek, og den noble humle Saaz, der er en hjørnesten i tjekkisk ølbrygning. Saaz er også en af de få humlesorter, som man kategoriserer som en nobel humle, da den har været brugt i mere end 700 år.
Mocha Blonde Stout
Her får du en lidt usædvanlig øltype fra det amerikanske bryggeri Legal Remedy. Det er nemlig intet mindre end en blonde stout 🤔
Det er altså en stout, der udelukkende er brygget på lysristet malt, og derfor får du den lyse farve og den noget mildere smag, sammenlignet med en traditionel stout.
Hvor du i en traditionel stout kan få smagen af mørk chokolade, får du i højere grad en diskret smag af hvid chokolade i denne stout. Derudover er den tilsat kaffe, hvilket smager godt igennem, og giver en rund smag i kombination med sødmen fra malten.
Jeg håber, at du vil dele din oplevelse med denne øl i facebookgruppen
Hot Cakes 5
Pulfer er tilbage med deres cheesecake inspirerede smoothie sours, Hot Cakes, og de er nu nået til nr. 5 og 6 i serien. Denne er med æble, abrikos, citron, vanilje og selvfølgelig cinnamon cheesecake 🍰
Som altid er det en tyktflydende og intens sour, du får i glasset, så vær klar på en øl, der fylder godt 😉
Det er vigtigt at den bliver opbevaret kølig, og husk at ryste den inden du hælder den op.
Under the Trees
Denne West Coast IPA fra engelske Thornbridge er en collab med det amerikanske bryggeri Urban Roots.
Humlerne er HBC 586, Simcoe, Citra og Mosaic, så du kan forvente smagsindtryk, der er både bitre og præget af citrus, samt en smule harpiks og gran.
Det er efter min mening en west coast IPA, der er lidt mere moderne i sit udtryk, frem for den klassiske version. Det er derfor en mindre bitter oplevelse end du måske forventer, når du ser, at det er en west coast IPA, du skal til at drikke.
Meet Cute
Seagrove Public har tidligere været med i abonnementet, men jeg tænkte, at du også skulle prøve en pale ale fra bryggeriet, da det er en øltype, de satser stort på. I det hele taget foretrækker de at lave øl med lavere alkohol, så det er muligt at drikke lidt flere.
Denne er brygget med Mosaic, El Dorado og Galaxy, hvilket giver en let og frugtig smag.
H10
I august fik jeg et nyt dansk bryggeri i butikken, i form af BLAS, der har indrettet sig i et nedlagt mejeri lidt uden for Billund. Her brygger de udelukkende small batch økologisk øl, og langt størstedelen bliver solgt i lokalområdet. Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg også har fået lov til at sælge deres øl som et af bare tre steder på Sjælland.
De brygger flere forskellige typer af øl, men har tydeligvis en forkærlighed for hazy IPA, og det er denne øl et godt eksempel på. I dette tilfælde er det udelukkende med New Zealandsk humle, hvilket jeg er stor fan af.
Risfactor
Det er ikke kun Magic Road, der laver gode øl i Polen. Det gøre Pinta bl.a. også, og denne stout er virkelig lækker, skulle jeg hilse at sige. Den har en virkelig god fylde og intensitet fra den mørkristede malt i kombination med vanilje og kaffe, som altid har klædt hinanden godt. God fornøjelse!
Har du connoisseur club får du yderligere følgende øl:
Whale Shark
Det er ikke længe siden at Verdant havde sin årlige “fejring” af deres såkaldte “Shark Week”, hvor de udgav tre forskellige øl med humlerne Citra og Mosaic. Det var deres pale ale; Baby Shark, deres IPA; Even Sharks Need Water, samt deres DIPA; Whale Shark. Sidstnævnte er altså med i denne månedskasse.
Ligesom Verdants andre Double IPA, har denne også en meget fortættet smag, der ikke er for sarte sjæle. Så hvis du godt kan lide, at det krædser lidt, så vil du elske denne øl.
Öö
Dette er uden tvivl en af de mest ikoniske øl fra det estiske bryggeri Pohjala. Det er en meget klassisk Baltisk Porter, der er sort som en vinternat i Estland.
Det er en øl med masser af forskellige smagsnuancer… nogle af de mest fremtrædende er kaffe og chokolade, men der er også noter af eksempelvis ribs, når man dykker dybere ned i smagene.
Det er en øl hvor smagen udvikler sig meget i takt med at den skifter temperatur og det kan man få meget ud af at være opmærksom på, når man nyder den.
Koldskååål
Selvom det teknisk set er blevet efterår, så ser det ud til, at vi får en periode som i højere grad kan beskrives som sensommer. Derfor tænker jeg, at koldskål fortsat vil være populær den næste tid.
Meget passende er det også, at Flying Couch er udkommet med denne øl med smag af koldskål. Det er en kettlesour med vanilje og citron, så den er mere syrlig og forfriskende end den klassiske koldskål, men man fanger helt sikkert referencen til den populære sommerdessert.