Runes Beer Club
I denne måned indeholder dit abonnement:
Bivouac
I denne måned får I en Saison fra franske Sacrilège - den er let krydret og med en frisk syrlighed, der dog ikke er overvældende. Men hvis man forventer en traditionel belgisk saison, der mest af alt er tør og bitter, så får man en lidt anden oplevelse her.
Ligesom mange af de andre øl fra Sacrilège, er denne også fermenteret med en kombination af vildgær, bakterier, brygger gær, og i dette tilfælde også saison gær. Det giver en helt unik smag, der har en del vinøsitet, syre og tørhed.
Barley Wine 2024
Som du måske ved, bryster Vault City sig med at være et moderne sour bryggeri, og det er uden tvivl langt hovedparten af deres øl, der falder i sour-kategorien. Derfor er denne barleywine lidt af en undtagelse, men heldigvis gør Vault City det også rigtig godt med deres mørke øl.
I anledning af “Barleywember” tænkte jeg, at det var passende med en Barleywine - denne er i den Engelske stil, som er sødere og med en lavere bitterhed sammenlignet med den amerikanske version.
Du skulle gerne fornemme noter af bl.a. figner, blommer og rosiner.
Kuusk
Her får du en IPA, der er brygget med amerikansk humle og estisk granskud. Der er tydelige noter af harpiks og citrus, og selvfølgelig også en del gran.
St. Elmo’s Fire
Ud over at være en film fra firserne, så er St. Elmos Fire også et naturfænomen, som det ses på dåsens label.
Bryggeriet, der står bag denne IPA, er Azvex fra Liverpool i England. Den er humlet med Simcoe, Mosaic og Nelson Sauvin. Den er hazy, frugtig og ikke mindst rigtig lækker.
Omnipollos Tokyo IPA
Denne Rice IPA er brygget for at fejre tre års jubilæum for Omnipollos bar i Tokyo. Den er crisp og let drikkeoplevelse, der samtidig har en frisk og aromatisk kan fra humlen.
Sklizeň
Der er en stor tradition i Tjekkiet for at bruge frisk humle i deres øl, når sæsonen rammer i løbet af foråret.
Denne pilsner fra Chroust er et godt eksempel på dette, og øllets navn betyder meget passende “Høst”.
Psychedelic Sour 2.0
Fruited sour fra danske Brewsketeers med brombær, blåbær, jordbær og kokos. Det er en ny version af deres oprindelige Psychedelic Sour, der havde samme smagsprofil..
Har du connoisseur club får du yderligere følgende øl:
Salsa Verde
I anledning af Basquelands 9. jubilæum har de inviteret en masse forskellige bryggerier til at lave collabs med dem. Til denne Triple IPA har de fået hjælp fra Engelske Track, der også må siges at lave særdeles gode IPA, så du kan roligt se frem til denne, der er sprængfyldt med smag fra humlesorterne; Citra, HBC1019, Motueka og Galaxy.
French Toast Bänger
Denne stout fra Põhjala har, som navnet antyder, en klar reference til den Amerikanske comfort food og morgenmadsklassiker, French Toast.
Hvis ikke French Toast er noget, du er bekendt med, kan jeg sige, at det er samme princip som desserten “arme riddere”.
French Toast er karakteriseret ved sin tydelige smag af kanel, og så skal der gerne være rigeligt med ahornsirup til. Det er også præcis det, du kan forvente i denne stout, der er sød og kraftig med en varmende fornemmelse fra kanel.
W:10
BLAS har brygget denne moderne fortolkning af en West Coast IPA. Den økologiske malt giver en crisp og tør drikkefornemmelse, som passer godt til noter af grapefrugt, citrus og harpiks fra humlen.
Rigtig god fornøjelse!
Har du lyst til at være med i Facebook gruppen med en masse af de andre abonnenter?
Følg linket:
https://www.facebook.com/groups/947638553687275/
Du er også meget velkommen til at blive venner med mig på Untappd:
Rune_Hos_Rune
Jeg får ikke checket så meget ind, men vil gøre mit bedste for at skåle på alt du checker ind der er købt i butikken 🍻
Her kan du se øllene fra sidste måned:
Halte
Her i oktober er det første gang, at jeg har øl fra Sacrilège med i mine abonnementer, og vi starter med denne Grisette.
Den har lagret på foeder, hvor den er tørhumlet med Hallertau Tradition, der bl.a. har noter af græs og nektarin.
Det er en let syrlig øl, der, udover at være fermenteret med saisongær, også er gæret med bryggeriets egenudviklede kultur, der består af traditionel bryggergær, vildgær og kultiverede bakterier, der tilsamme giver en helt unik smag.
Grisette er en øltype, der stammer fra området omkring den Belgiske-Franske grænse, hvor der har været stor minedrift, og stilarten betragtes også som en øl, der kommer fra minearbejderne.
Grisette kan tilmed oversættes til "little grey one", der skulle referere til farven på den stentype de arbejdede i.
Little Green Man
Næste øl er en “heavily fruited sour” fra Pulfer med mango, passionsfrugt, papaya, ananas, kokos og blå spirulina.
Spirulina er en blå alge, som er blevet meget populær, da den af mange er betragtet som en superfood.
I kombination med frugterne, der er i denne sour, bliver selve øllet altså grønt, hvilket også er det, der bliver henvist til i navnet 😉
Husk at opbevare køligt, og ryst en smule før du åbner den.
Get Set
Her får du en super frisk west coast IPA fra Dry & Bitter. Man må sige, at det er et af de bryggerier i Danmark, der kender deres west coast allerbedst. Denne er meget tro mod stilarten med en god kombination af græssede- og citrusnoter, samt en let og crisp mundfølelse fra maltprofilen, der udelukkende består af byg.
The Tearing of Souls
Bryggeriet, der står bag denne Double IPA, er Sudden Death, der holder til i Lübeck. Det er efter deres egen mening den bedste Double IPA, de har brygget i år… indtil videre. Det lover jo ret godt, når man ved hvad de normalt er garant for at levere!
Den er triple dry-hopped med en kombination af citra og superdelic. Det gør IPA’en særligt intens i aroma, samtidig med at bitterheden holdes lav. Det skyldes, at når man tørhumler tilsætter man humlen, når øllet er nede i temperatur, hvilket gør, at der ikke trækkes bitterstoffer ud af den.
Festbier
Ja, det er jo efterhånden blevet oktober, så derfor skulle der selvfølgelig også en festbier med i denne måneds kasse - denne er fra Ebeltoft Gårdbryggeri.
Festbier er traditionelt set en Märzen, hvilket er en lagerøl med en gylden farve og en balanceret maltet karakter.
Cocoa Wonderland
Thornbridge har lavet denne fyldige og robuste porter, der har en tydelig smag af mokka og chokolade fra malten. Dette er i god balance med en tilføjelse af mørk chokolade til modningsprocessen, som gør denne porter rig og dekadent i smagen.
Five Candles
Denne Pale Ale med Amarillo, Cascade, Crystal og Willamette er brygget for at fejre bryggeriet, Left Handed Giants, 5-års fødselsdag.
Bryggeriet fra Bristol har brugt 60% hvedemalt og en stor portion tørhumle, for at give en forfriskende og ren smag af citrus, harpiks samt en sprød bitterhed.
Har du connoisseur club får du yderligere følgende øl:
Vanilla Fudge
Du skal da også lige have Magic Roads nyeste pastry stout med i kassen. Denne er med vanilje-fudge, så jeg tænker, at den vil gå rent hjem hos de fleste af jer, der er til pastry stout generelt.
Man kan hurtigt komme til at glemme, at den holder en del procenter, så jeg vil anbefale at du deler den med en voksen, hvis ikke du er trænet i at drikke stout 😉
D:8 - Modern Brown Ale
Nu er det blevet tid til, at I skal prøve en af de lidt mørkere øl fra BLAS, hvorfra det var en New Zealand IPA i september.
Du får den maltede smag, du forventer i en brown ale kombineret med et moderne twist fra humlen, Mandarina Bavaria, der giver øllet nogle diskrete noter af mandarin og citrusfrugt.
Pêche
Her får du endnu en øl fra Sacrilège. Pêche er et blend mellem forskellige fadlagrede wild ales, der har trukket med friske ferskner. Her er det den vilde gær på frugterne, der bruges til selve fermenteringen af øllet. Det giver en øl, der er rig på syrlighed og med en tydelig smag af fersken.
Hvis du skal nyde den til noget mad, vil fisk ikke være et dårligt bud. Ellers fungerer det også godt til ost.