Runes Beer Club

I denne måned indeholder dit abonnement:

 

Slice of Sunshine

Det nordjyske bryggeri, Bad Seed Brewing, står bag denne såkaldte “Modern West Coast IPA” med humlesorterne Nelson Sauvin, Citra og Mosaic.

En Modern West Coast IPA er ligesom en traditionel West Coast IPA, karakteriseret ved at have en crisp maltprofil der, primært eller udelukkende, består af byg. Derudover er den er klar i udseendet og så har den en tydelig bitterhed. Der hvor den adskiller sig fra den traditionelle West Coast IPA, er, at der bruges mere moderne teknikker til at behandle humlen på. Derfor vil en moderne West Coast IPA være mere aromatisk sammenlignet med en klassisk West Coast IPA.

 

A Wizard is Never Drunk

Nu til en Hazy IPA fra nordtyske Sudden Death. Man kan argumentere for, at denne øl er fra den anden ende af spektret, når det kommer til IPA, sammenlignet med Slice of Sunshine, da det er en IPA med et uklart udseende, en lav bitterhed, samt en maltprofil med hvede og havre, hvilket giver en rund, blød og cremet fornemmelse, når man drikker den. Dét som "A Wizard is Never Drunk" har til fælles med "Slice of Sunshine", er den meget aromatiske smag fra humlen.

 

Prøvestensporter 

Bryggeriet der har brygget denne porter eksisterer desværre ikke længere. Det er det Amagerbaserede bryggeri, Caleidoscope Brewing Company, der var nødt til at lukke produktionen for nyligt. 

Heldigvis er deres Prøvestensporter fortsat fremragende, og det synes jeg ikke, I skulle snydes for.

Der tale om en baltisk porter, hvilket er en undergæret øl modsat eksempelvis den engelske porter, der er overgæret. 

Den baltiske porter er kendetegnet ved at have en meget ren smag af mørkristet malt. Du finder derfor også meget smag af kaffe og mørk chokolade i denne porter, der i øvrigt er inspireret af Limfjordsporteren.

 

Vinohradsky 12

En sprød tjekkisk pilsner, der er humlet med de traditionelle humlesorter Saaz og Sladek.

Der er ikke så mange dikkedarer med denne pilsner - den er bare helt ren i smagen og med en markant bitterhed!

Jeg synes, det er sundt at blive mindet om, hvem der i sin tid opfandt pilsneren (tjekkerne), og hvorfor de er værd at vende tilbage til 😉

 

Bourgogne des Flanders

Dette er en Flanders red ale brygget af Brewery John Martin fra Vallonien i Belgien. Det er en øltype med en syre og sødme, der spiller godt sammen med den karakteristiske røde malt, der lægger navn til stilarten.

Denne udgave fra John Martin er lavet ved at blande brown ale med lambic, der har lagret på egetræstønder, og som bidrager med den syre, som øllet har.

Det er efter min mening en af de mere særprægede og unikke øltyper der findes, og der er mange gode oplevelser at finde indenfor genren.

 

Hot Pot

Pulfer Brewery har lavet denne Double New England IPA i samarbejde med det rumænske bryggeri Bereta Brewing Co.

Det er en sand humlebombe med Citra, Mega Motueka (Motueka og Phantasm blend), Super Sauvin (Nelson Sauvin og Phantasm blend) og Nelson SubZero Hop Kief.

Den er meget tropisk i smagen, og med masser af smag af citrus og sød grape, kombineret med en god dankness.

Ginger & Yuzu session mead

Det er ved at være længe siden, at jeg har haft en session mjød fra Copenhagen Mead Company med i månedsabonnementet, så jeg tænkte, at det var ved at være på tide.

Denne version med ingefær og yuzu er den nyeste i serien, og den er ligesom de andre virkelig lækker. Der er en god smag af ingefær, der kradser en smule, og så er der syre og parfume fra yuzu, der skære godt igennem sødmen.
Har du connoisseur club får du yderligere følgende øl med:

 

PuTTTy

Det engelske bryggeri, Verdant, har brygget denne Triple New England IPA, der er endnu en hypet udgivelse, fra deres hånd. 

Det er en endnu kraftigere version af deres Double IPA, Putty, der var med i kassen i februar. 

Til denne øl joker Verdant med, at de, for at kunne brygge øllen, har opsuget alt Galaxy, Mosaic- og Azaccahumle, i verden, som et sort hul 😆

Selvom det selvfølgelig er for sjov, så kunne man godt komme til at tro, at det var rigtigt, når man smager øllen, da den er utroligt intens i smagen og nærmest giver en summende fornemmelse i munden, når man drikker den.Prapivo

Det tjekkiske bryggeri Sibeeria har lavet denne ret sjældne øltype, der stammer fra tjekkiet, og som efter sigende er en af de ældste stilarter, vi kender til. Den er karakteristisk ved at der bruges urter i stedet for humle, så Sibeeria har fået sammensat en særlig blanding af urter, som blandt andet består af Røllike, Salvie og mynte.

 

Harassment by Barley Wine

Denne øl er fra Lehe’s Harassment serier, der dækker mange forskellige øltyper. Her er der tale om en Barley Wine, der er en sød og stærk gyldenbrun ale. Denne version er en Barley Wine i den amerikanske stil, hvilket er væsentligt mere humlet sammenlignet med den oprindelige engelske udgave.

Rigtig god fornøjelse!

Har du lyst til at være med i Facebook gruppen med en masse af de andre abonnenter?

Følg linket:

https://www.facebook.com/groups/947638553687275/